יום חמישי, 28 באוגוסט 2014

מאפינס בירה ואוכמניות


לפעמים במהלך החיים, מבין כל האנשים שיוצא לנו לפגוש, להכיר ולשוחח, יש אנשים שנכנסים לנו לתוך הלב ונשארים שם. לא משנה כמה זמן עובר, כמה רחוק תהיו וכמה הרבה תעברו תוך כדי בחיים, עם עוד אנשים חדשים, תמיד האנשים האלו יהיו חלק מהחיים שלכם. האנשים האלה הופכים לחברים שלכם, לחברים הכי טובים שלכם, אלה שתמיד שם בשבילכם ואתם תמיד שם בשבילם.

חברים כאלה לא פוגשים הרבה, למרבה הצער, קשרים לעיתים הופכים לרופפים בתוך המהלכים המטורפים של החיים. חלק מתחילים ללמוד או לעבוד, חלק עוברים דירה, חלק גרים רחוק ולפעמים החיים פשוט עוברים.



לפעמים, למרות המהלכים המטורפים של החיים, החברים נשארים חברים ואפילו נכנסים לנו לתוך הלב אפילו עמוק עוד יותר. למרות התחלת הלימודים או העבודה, למרות מעבר הדירה, למרות המרחק הגדול ולמרות החיים שעוברים – הקשר עם החברים נשאר. וככה הוא רק מתחזק.
אם התמזל מזלכם ליצור כזאת חברות – שימרו עליה מכל משמר.



מזלי היה פי 5, פגשתי חמישה אנשים כאלה.



פגשתי 5 אנשים בתוך המהלך המטורף של החיים ולמרות שהרבה עבר מאז נפגשנו והתחברנו לראשונה, הקשר נשאר והמשיך להתהדק ולהתחזק. החברים ההם מאז, הם החברים הכי טובים שלי כיום, אלה שאני סומכת עליהם בכל מצב ולכל דבר.



הם פשוט נכנסו לי ללב ולא יצאו משם לעולם.
אז לכבוד הסתומים שלי, כרמלס, נחי, תמיר [אין לך כינוי, אתה בעייתי], מוראל וג'סי, הפוסט הזה מוקדש ♥



נפגשנו כולנו בצבא, כל אחד מקורס שונה, משרד שונה ואפילו קומות שונות, אבל במהלך הזמן, מבין כל האנשים האחרים, נשארו כולנו ביחד. עברנו הרבה, אפילו דרך כמה מדינות, ואני בהחלט יכולה להגיד שנעבור עוד המון.



אז איך הם קשורים למאפינס? תמשיכו לקרוא...



יום אחד החלטתי להכין את המתכון הראשון של הבלוג וקצת לשנות אותו. המתכון היה של מאפינס בירה, שוקולד לבן וריבת חלב ומאז רציתי לנסות להכין גרסא קצת שונה. הבירה בבלילה נותנת למאפינס טעם מעט דומה לשל סופגנייה ורציתי משהו שישתלב עם הרעיון, משהו מתוק.
עונת התותים נגמרה כבר מזמן וגם דובדבנים קפואים לא היו בסופר, אבל כן היו אוכמניות ולי פתאום נהיה חשק מטורף לאיזו אוכמנית כחלחלה, וכך נבנה הרעיון של מאפינס בירה ואוכמניות.



מאוד אהבתי את הטעם של המאפינס ואת הריח המשכר של הבירה יחד עם המתיקות של האוכמניות אבל לא הייתי בטוחה אם לכולם יסתדרו הטעמים ואם בכלל לפרסם את המתכון. לכן, ארזתי 5 מאפינס בתוך קופסא ונתתי לשפני הניסיון שלי לטעום קצת. 
נפגשנו באיזה פאב במודיעין, שהיה חשוך בזכות הפסקת חשמל מוזרה שהייתה, וחילקתי לכל אחד מהם מאפין, בתקווה שבאמת יצא לי טעים ושבלוטות הטעם שלי לא הפכו למוזרות.



כן, הבאתי מאפינס שהכנתי לפאב. זה לא מוזר בכלל. אני מגניבה ושלא תחשבו אחרת.



בכל אופן, אם היו לי חששות הן נעלמו ברגע שביקשו ממני להבריח להם את המתכון כדי שיכינו בעצמם, כשצעקו עליי שזה טעים מידי וכבר חצי תבנית נאכלה וכשסיפרו לי שאפילו המשפחות של כולם אהבו את המאפינס וביקשו עוד, אפילו הבת-דודה הקטנה בת השבע.



עכשיו אני בטוחה שגם אתם תאהבו את מאפינס הבירה והאוכמניות.

XOXO
דורין (צ'יני)

מאפינס בירה ואוכמניות

מקור: מתכון המאפינס הרגיל אחרי התאמה טבעונית
כמות: 17 מאפינס בינוניים
תנור: 180 מעלות
זמן אפייה: 20 דקות

מצרכים:
1/2 כוס שמן צמחי, נייטרלי (קנולה לדוגמא)
1 כוס סוכר חום
קופסת רסק תפוחים לא ממותק (113 ג')

1 כוס בירה לבנה [אני השתמשתי בטובורג]

2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה

1 כוס אוכמניות קפואות (לא מופשרות, קטנות)
סוכר דמררה לזרייה


אופן ההכנה

  1. מערבבים בתוך קערה את השמן, הסוכר החום ואת רסק התפוחים עד שמתקבל נוזל סמיך ואחיד.
  2. מוסיפים בעדינות את הבירה הלבנה ומערבבים מעט. אם אתם לא מכירים את הטריק, מזגו את הבירה לכוס המדידה כשהכוס נטויה מעט, כדי למנוע היווצרות קצף. אם בכל זאת נוצר קצף, אל תכללו אותו במדידת הבירה.
  3. מנפים לתוך קערת הנוזלים את הקמח, אבקת האפייה ואת הסודה לשתייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתוך התערובת. אם נשארו מעט גושי קמח בתוך הבלילה, זה בסדר, באפייה הכול יסתדר.
  4. מחלקים את הבלילה לתוך תבנית שקעים עם מנז'טים או לתוך השקעים עצמם, לאחר משיכה במעט שמן צמחי (קנולה יתאים), עד לכ-3/4 מגובה השקע.
  5. מניחים מעל כל מאפין מעט אוכמניות וזורים מעל האוכמניות מעט סוכר דמררה.
  6. מכניסים לתוך תנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-20 דקות. בבדיקת הקיסם, צריך לצאת נקי, עם מעט פירורים לחים.
  7. מצננים ואוכלים.

הערות ותוספות:
* חברה אחת סיפרה שאוכמניות גדולות לא נאפות כמו הקטנות ונשארות מעט קשות גם לאחר האפייה. לכן, השתמשו באוכמניות קטנות עד בינוניות ואת הגדולות תאכלו קפואות, זה טעים.
* חברה אחרת, רצתה להכין את המאפינס בסגנון שוקולד לכן במקום אוכמניות, פיזרה מעל כל מאפין מעט שוקולד מריר מגורד.
* אפשר לקחת את הרעיון צעד קדימה ולשלב בין האוכמניות לשוקולד, בטוח יצא טעים.

* אם אתם לא מוצאים אוכמניות, בהחלט ניתן להשתמש בדובדבנים או פירות יער קפואים או טריים או אפילו קוביות תפוחים מקורמלות.



2 תגובות: