יום שני, 21 ביולי 2014

לבבות קפה ושוקולד לבן - קצת ורוד מתוק למצב רוח



לא אפיתי לאחרונה. היה לי זמן, אבל לא היה לי חשק ולא הייתה לי השראה.


למרות שאני לא גרה בדרום, עדיין כל המצב (מבצע, מלחמה, לא ברור...) מחלחל פנימה לתוך התת מודע ופשוט מוריד את מצב הרוח. אני בדרך כלל די חסינה אבל אפילו אני די נשברתי.


נכון שהיה את המונדיאל ובמשחק הגמר גרמניה ניצחה וזה לגמרי העלה את המצב רוח, נכון שהיה לי מבחן שלמרות החשש הלך דווקא מעולה וגם העלה את מצב הרוח ונכון שהלכתי לסדנת קאפקייקס עם נטלי לוין המדהימה (הלא היא עוגיו.נט, אחת ממודלי החיקוי שלי) וכעת הספר שלה ושל אפרת ליכטנשטט (מהבלוג המדהים ומודל לחיקוי נוסף אז מה את עושה כל היום?) - "הספר המתוק" נמצא איתי והיה פשוט חלומי, מתוק, מדהים ומהמם וזה לגמרי העלה לי את מצב הרוח.


אבל עדיין, האזעקה נשמעה ועצם הצליל הזה מוריד ומאפס מצבי רוח.


מי שמכיר אותי יודע שאני לא בן אדם כזה ששוקע במצבי רוח ירודים, אני בן אדם שמח, צוחק ולפעמים גם צועק שגם במצבים קשים מוצא את הצד הוורוד של כל העניין.


אבל בתקופה הזו קצת קשה לי למצוא את הוורוד, אני יודעת שהוא נמצא שם ומחכה שימצאו אותו ויאמצו אותו אבל יש הרבה מסביב שהוא מעט נעלם.


בשלב מסוים, נמאס לי להיות שקועה בתוך "המסביב" והייתי חייבת למצוא את הוורוד הזה שנעלם קצת...

ואם אני לא מגיעה אל הוורוד, הוורוד יגיע אלי. הוא באמת הגיע אלי ושיפר לי לחלוטין את המצב רוח.


הוא גם מתוק.


אז הוורוד שלי, שאני מעניקה לכם, מגיע בצורה של לב, בטעם קפה ומשובץ בשוקולד צ'יפס לבן. כמובן שאפשר להכין אותו בצורה מרובעת (23X23) ופשוט לחתוך לריבועים, מלבנים או משולשים אבל אם יש במקרה תבנית בצורה של לבבות – לא צריך תירוצים או הסברים.


שולחת המון אהבה, לבבות וצבע ורוד!

XOXO
דורין

לבבות קפה ושוקולד לבן

מקור: בראוניז החרובים עם התאמות
כמות: 12 לבבות.
תנור: 160 מעלות
זמן אפייה: 25 דקות

לגרסת התבנית:
כמות: תבנית 23X23
תנור: 160 מעלות
זמן אפייה: 25-30 דקות

מצרכים
7 כפות שמן צמחי
1/2 1 כוסות חלב סויה
1/2 כוס טחינה
3 כפות ליקר קפה – (ואן גוך דאבל אספרסו) לא חובה

1/2 כוס סוכר חום דחוס
1/3 כוס גרגירי קפה (עדיף אבקה, אבל גם מגורען עובד מעולה)

2 כוסות קמח לבן (לא תופח)

1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן


אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את השמן, חלב הסויה, הטחינה וליקר הקפה עד שהטחינה נטמעת היטב בתוך התערובת.
  2. מוסיפים את הסוכר החום ואת גרגרי הקפה ומערבבים עד שהקפה נמס לתוך התערובת (אם זה קפה מגורען צריך סבלנות והרבה ערבובים) ומתקבלת תערובת בצבע חום כהה ואחיד.
  3. מנפים לתוך הקערה את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע לתוך התערובת.
  4. מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס הלבן ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  5. מחלקים לתבנית שקעים מסיליקון או תבנית ששומנה היטב לגובה של שליש עד חצי מהגובה [או משטחים לתוך תבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה][ניתן לפזר מעט שוקולד צ'יפס לבן מעל]
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך כ-25 דקות [בתבנית, בודקים אם העוגה יציבה ולא סדוקה].
  7. הקיסם צריך לצאת נקי, מעט רטוב וללא פירורים – אחרת הלבבות יאפו יותר מידי.
  8. מניחים בצד להצטנן ומחלצים מתוך השקעים [או חותכים לריבועים].


הערות ותוספות
* ניתן להוסיף אגוזים או שקדים [עד חצי כוס] או להחליף את השוקולד צ'יפס הלבן בחלב או מריר, או פשוט להוסיף קצת מכל דבר [עד חצי כוס].
* אפשר להוסיף 2-3 כפות של קקאו לגוון טעם שוקולדי.
*השוקולד צ'יפס הלבן מוסיף מתיקות, אני אוהבת את רמת המתיקות אבל אם אתם רגישים, תפחיתו את הסוכר לשליש כוס ותוסיפו סוכר בהתאם לחך שלכם.


אם לא שמתם לב [וכדאי מאוד ששמתם לב] - הבלוג עבר מייק-אובר קטן: מראה חדש ושם חדש, מעתה אני "הנסיכה והאפונה", נעים להכיר שוב ♥

11 תגובות:

  1. אני לגמרי איתך עם המצב המתסכל.. אבל הלבבות האלה באמת נראים כמו נחמה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הם מקסימים :) וניתקו אותי קצת מכל העניין..

      מחק
  2. נראה מצויין! המרקם דומה לשל בראוניז?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, המתכון המקורי הוא של הבראוניז שלי... אבל אלה על טהרת הקפה :)

      מחק
    2. איזה כיף :) אולי אנסה בקרוב!

      מחק
  3. אפשר בלי טחינה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני חושבת שזה יהיה בעייתי בלי הטחינה, היא מביאה את המרקם הרך ללבבות. אפשר אולי לנסות עם רסק תפוחים באותה הכמות או לחילופין 3 ביצים, אבל אני באמת לא יודעת אם יצא אותו המרקם. בכל מקרה, לדעתי שווה לנסות, עד שמגיעים למרקם עוגתי מספיק - טעים בטוח יצא!

      מחק
  4. ולא מרגישים את הטעם שלה בכלל? אני פשוט ממש לא אוהבת טחינה/חלווה

    השבמחק
    תשובות
    1. מרגישים את הטחינה.. במיוחד כשלא אוהבים את הטעם שלה. תנסי להשתמש אולי בחמאת בוטנים או בשקדייה אם את אוהבת, צריך חומר מדביק והם גם יבצעו את העבודה :)

      מחק