יום שני, 7 ביולי 2014

קאפקייקס לימונענע, דובדבנים וקרם וניל-לימון


מכירים את המשפט "לימון מוסיף המון"? אז גם מנטקה מכירים אותו והחודש הראשון של הקיץ הרשמי והלוהט הוגדר כחודש הלימון של "כחומר ביד הבלוגר".

מחשבה על לימונים וקיץ מעלה לי בראש תמונה פסטורלית של חוף ים, חול זהוב ולוהט, מים קרים וצלולים, רעש גלים ברקע ואני בבגד ים מתחת לשמש החמימה עם כוס לימונענע גרוס וקפוא. ללא צרות וללא דאגות - רק אני והים. 

מושלם.
אבל הלימונים שקניתי חשבו אחרת. 



הניסיון הראשון היה למון קארד. ניסיון כושל וזוועתי. מההתחלה היה רע, חלמונים נשברו לי לתוך חלבונים, דבר שאף פעם לא קורה לי ולכן חיסלתי תבנית וחצי של ביצים. משם זה המשיך לגרידת הלימון שהרסה לי את הלק החדש ששמתי ואפילו הסוכר נשפך לי על הרצפה. 



למרות הזוועה המשכתי לנסות להכין את הקארד, בתקווה שהכל יסתדר. בכל זאת, המתכון היה של הגברת מרת'ה סטיוארט בכבודה ובעצמה, אבל אפילו היא לא הצליחה להציל אותי מקללת הלימונים. עשיתי בדיוק מה שכתוב במתכון, והקפדתי לערבב היטב את הקארד אבל הריח שהחל לעלות התחיל לרמוז לי שמשהו לא בסדר. התעלמתי ממנו והמשכתי לערבב עד שהקארד היה בסמיכות הנכונה, הוספתי חמאה ונתתי להכל להתקרר. 



בינתיים סידרתי את טבח הביצים ואת שדה מלחמת הלימונים ששרר במטבח - קליפות ביצים שבורות זרוקות על השיש, חלמונים שבורים שאיכשהו הגיעו לרצפה, טיפות מיץ לימון זולגות על הארונות ודמעות שהכתימו את המגש. זוועת עולם אבל איכשהו הצלחתי לסדר הכל והמטבח חבר להיות מקום הרמוני ושליו.



בינתיים הקארד התקרר וכשהוצאתי אותו, הצבע נראה נכון, לימוני ומבריק אבל הריח המוזר עדיין היה שם. למרות החשש שמשהו לא בסדר, טעמתי את הקארד והחשד אושש - זה פשוט לא היה טעים וזרקתי הכל לפח.
אכזבה אפפה את החדר וההרמוניה נעלמה שנית מהמטבח. 
כמה ימים מאוחר יותר ראיתי בחדשות שפס ייצור של ביצים לא טריות נשלח לסופרים. ידעתי שמשהו לא בסדר.



המזל הרע המשיך כשהכנתי מאפינס לימונענע ממוצעים - לא טובים ולא גרועים פשוט ממוצעים. אסכם אותם במשפט "הם סבבה והכל אבל...".
למאפינס הסבבה הצטרפה גם עוגת פודינג שהייתה סבבה והכל, אפילו טעימה, אבל פשוט לא עשתה לי את זה.



בדיוק אז, כשאבדה כל תקווה התחלתי משהו חדש בחיי - טבעונות!
תמיד רציתי את השינוי הזה ופשוט לא היה לי אומץ אבל עשיתי את הצעד ואני פשוט שמחה!



אז לאור האופטימיות המחודשת ניסיתי להכין עוד פעם את המאפינס אבל שיניתי קצת את התכנון - במקום "סתם" מאפינס לימונענע, צירפתי להם גם דובדבנים לימוניים וקרם וניל לימוני. 



פתאום הכל הסתדר - המאפינס יצאו הרבה יותר מסבבה, הדובדבנים היו חמצמצים-מתקתקים וקרם הוניל הוסיף לכל האווירה. קצת רימיתי איתו בגלל שאני עוד לא יודעת להכין לבד קרם טבעוני וממש לא רציתי לפשל עוד פעם, אז השתמשתי פשוט במעדן סויה וניל. 



השילוב של לימון-נענע-דובדבן-וניל בתוספת טבעונות קטנה היה השילוב הנכון וההרמוניה שבה לעולמי.

רוצים גם הרמוניה? גלגלו למטה ותמצאו את ההרמוניה שלי או כנסו למנטקה לימוני במיוחד ותמצאו שם הרמוניה של שוקולד לבן, עננים, נוסטלגיות ומעט פלפל כדי שיהיה מעניין.

נמסטה - XOXO
דורין


קאפקייקס לימונענע, דובדבנים וקרם וניל-לימון

מקור: מתכון המאפינס הרגיל שלי עם התאמה טבעונית
כמות: כ-18 קאפקייקס בינוניים
תנור: 180 מעלות
זמן אפייה: כ-25 דקות

מצרכים

מאפינס לימונענע:
100 ג' מחמאה או מזולה
כוס סוכר
גרידה מלימון אחד

כוס חלב סויה
מיץ מלימון אחד
עלי נענע מ-3-4 גבעולים, קצוצים

2 כוסות קמח תופח

2 כפות חומץ תפוחים

דובדבנים לימוניים:
חבילה אחת של דובדבנים, מגולענים וחתוכים לרבעים
מיץ מלימון שלם
רבע כוס סוכר

קרם וניל-לימון:
2 מעדני סויה (השתמשתי באלפרו)
גרידה מלימון אחד
2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה 

מאפינס לימונענע (לא חייבים מיקסר - אני ערבבתי ידנית)



  1. מערבבים בקערה את המחמאה, הסוכר וגרידת הלימון עד קבלת תערובת אחידה, לימונית ומעט נפוחה. מוסיפים את חלב הסויה, מיץ הלימון ואת עלי הנענע ומערבבים.
  2. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים כדי לאחד את הנוזל והקמח ורק אז מוסיפים את החומץ ומערבבים רק עד שהבלילה הופכת לאחידה. 
  3. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית שקעים משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-25 דקות או עד שכשנועצים קיסם – הוא יוצא עם מעט פירורים לחים.
  4. מצננים את המאפינס לחלוטין לפני שמוציאים אותם מתבנית השקעים.

דובדבנים לימוניים



  1. לתוך מחבת חמה, על אש בינונית-גבוהה, שופכים את הסוכר בשכבה אחידה ומחכים - לא להזיז ולא לערבב, לתת לסוכר להינמס בשקט עד שיתחיל לשנות גוון לזהוב, יקרה לאחר כמה דקות.
  2. מוסיפים את הדובדבנים מערבבים.
  3. כשכל הדובדבנים עטופים בסוכר המומס מוסיפים את מיץ הלימון ומביאים את הכל לרתיחה כדי לצמצם את הנוזלים, כ-5-10 דקות. 
  4. מניחים בצד לצינון.

קרם וניל-לימון



  1. בקערה, מערבבים את מעדני הסויה, את גרידת הלימון ואת הקורנפלור עד שלא נותרים גושים.

הרכבת הקאפקייקס



  1. כל קאפקייק חוצים ל-2, מתחת לכיפה.
  2. באמצע שמים ככפית או 2 של הדובדבנים הלימוניים וככפית של קרם הווניל.
  3. מניחים מעל את הכיפה מעל כל קאפקייק בחזרה ויוצקים מעל את קרם הווניל ומגישים מיד.


אפשר לזרות מעל כל מאפין מעט גרידת לימון כדי להדגיש את הלימוניות וגם כי זה פשוט יפה.

הערות ותוספות
* בבקשה תשמרו על הטבעונות של הקאפקייקס, מבטיחה-מבטיחה שהם טעימים!
* במקום חלב סויה, אפשר להשתמש בחלב שקדים ואז יהיה גוון נוסף של טעמים.
* בקרוב - הפתעה (אין לי טווח, לכן אל תעצרו נשימה)

8 תגובות:

  1. חמודים התוספת האדומה והירוקה של הנענע מקפיצה אותם לשמים
    בהצלחה בדרכך הטבעונית :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. לגמרי מקפיץ! השילוב של הלימונענע ממכררר! ועם הדובדבנים...
      ותודהה!

      מחק
  2. מקסים מקסים. נראה שילוב טעמים מצוין :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבהה:) והשילוב פשוט מושלםם

      מחק
  3. איזה סנדוויץ' קאפקייקס חמודים!

    ובהצלחה בדרכך החדשה.

    השבמחק
  4. חמודים מושקעים ומקסימים!

    השבמחק