יום שבת, 3 במאי 2014

פנקוטה בננה בנשי

חודש חדש מביא איתו אתגר מנטקה חדש וחודש מאי הביא איתו את הבננה. הזהירו שחומר הגלם של מאי יהיה שנוי במחלוקת, הרי הבננה מתחלקת בין אלו שאוהבים אותה לבין אלו שלא סובלים אותה. אבל הבננה בשבילי שנויה במחלוקת מסיבה קצת אחרת – הפלא ופלא, גם לבננות אני אלרגית.

המחשבה הראשונה הייתה לוותר על חודש הבננה, כי מה הטעם להכין קינוח אם אני לא יכולה לטעום ממנו? חלק מתהליך ההכנה זו הציפייה לגלות מה שילוב הטעמים יצר והגאווה הקטנה שיוצא משהו טעים במיוחד, אבל אם יש בננה, זה לא יקרה.

המחשבה השנייה הייתה בשום אופן לא לוותר על חודש הבננה! זה רק החודש השני שלי באתגרי מנטקה והאפשרות לוותר לעצמי על אתגר עוד לא באה בחשבון – יש לי עוד מה להוכיח. ידעתי שמעט יצירתיות וחיפוש מקצועי בגוגל יניבו פתרון לבעיית הבננה שעלתה.

נחושה שלא לוותר על האתגר השני שלי ניסיתי לחשוב על דרך לעקוף את הבננה ועדיין להכין קינוח שיענה לדרישות האתגר. ואז עליתי על הגאונות: במקום בננה-בננה אני אשתמש בליקר בננה.


צבע של בננה. ריח של בננה. ובהחלט טעם של בננה. אני על הכיוון הנכון.
עכשיו נשאר רק השאלה: מה אני עושה עם ליקר הבננה?

הליקר חייב להיות חלק הכרחי בקינוח, כזה שאי-אפשר יהיה להחליף אותו בליקר אחר, אחרת זה מאבד מהפואנטה של הבננה. אימצתי בשנית את החלק היצירתי שבי וניסיתי לחשוב על קינוח שיהיה חייב להכיל דווקא ליקר בננה. ועוד פעם, עליתי על הגאונות: קוקטייל עם ליקר בננה!

אני מהבחורות האלה ששותות קוקטיילים בפאבים. ולא סתם קוקטיילים, הם חייבים להיות חמודים! אז עניין הקוקטייל לגמרי היה מתבקש.

שימו לב לפלח הענק של האשכולית

שוב, חיפוש קל בגוגל העלה את הקוקטייל בננה המושלם למשימת הבננה-בלי-בננה, קוקטייל שבטבעיות ניתן להמרה בקינוח המושלם, בננה בנשי.

banana banshee

הקוקטייל מורכב משמנת, ליקר בננה וליקר קקאו לבן. שמתם לב שמדובר בקקאו לבן? כלומר, שוקולד לבן? 

TOTALLY MEANT TO BE *

(אני אלרגית גם לשוקולד, כלומר, לקקאו. מתחיל להציק, נכון?)

משום מה, הרעיון הראשון לקינוח שבא לי בראש לא היה מאפינס או עוגיות (שאני רגילה ואוהבת להכין) אלא דווקא משהו ממש לא מוכר בשבילי, שמעולם לא הכנתי וששמעתי סיפורי אימה על הכנתו - פנקוטה.

פנקוטה זה בעיקרון שמנת מבושלת עם תוספת טעם כלשהי – וניל, שוקולד, דבש – שמוסיפים לה ג'לטין ומניחים לה להתקרר בכלי ההגשה. יש גם גרסה בה שופכים בתחתית הכלי קרמל ועליו הפנקוטה ובהגשה הופכים את הפנקוטה על צלחת הגשה והקרמל נשפך מסביב.

למרות שמעולם לא הכנתי פנקוטה, או בכלל עבדתי עם ג'לטין, זרמתי עם הרעיון. בכל זאת, אם כבר התחלתי עם אתגר – נסיים עם אתגר. וכך החלו סבבי קרבות ארוכים.


היו הרבה מכשולים בדרך, החל מכלי ההגשה של הפנקוטה (שהיה חייב להיות כוס מרטיני, כיאה לקוקטייל) ועד לשמנת שלא נמצאה בסופר וכעונש על שמצאתי אותה, גלשה בזמן הבישול שלה. 


אבל הניצחון מוכרע במלחמה כולה, לא בקרב אחד – ובמלחמה הזו, בהחלט אני ניצחתי.

ואפילו הוספתי טוויל לניצחון.



אז הנה המענה שלי למנטקה, שניסה להכשיל אותי עם מרכיב לא נחמד בשבילי, אבל לבסוף כשל בעצמו.
כנסו למנטקה לראות את שאר הניצחונות של המשתתפים. בגללם יש לי "משאלת-אלרגיה" קטנה.

תודו שיש מעין מוסר השכל מקסים בכל הסיפור: אל תתנו למכשולים להכריע אתכם – תהיו יצירתיים ותנצחו את הכל.

XOXO
דורין.

פנקוטה בננה בנשי

מקור: פנקוטה של שי-לי ליפא וטוויל מבלוג מקסים שמצאתי.
מנות: בין 5-6, תלוי בגודל הכוסות.

הערה חשובה לפני העבודה עם ג'לטין, במיוחד אם אתם רק מתחילים: כנסו לפיית העוגיות ולעוגיו.נט לקרוא על כללי העבודה עם הג'לטין (הם מסבירות הרבה יותר טוב ממה שאני אוכל להסביר) וכנסו ל-joy of baking לראות איך היא מכינה את הפנקוטה ואיך היא עובדת עם הג'לטין. 

מרכיבים:

פנקוטה בננה בנשי

1/2 כוס חלב

2 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין



1/2 כוס ליקר בננה

מיכל שמנת מתוקה

150 ג' שוקולד לבן שבור לקוביות

כף גדושה סוכר לבן



טוויל תחרה

1/2 כוס סוכר לבן
5 כפות קמח
1/4 כוס חלב
50 ג' חמאה

אופן ההכנה:

הפנקוטה:
מפזרים על 1/2 כוס החלב את אבקת הג'לטין ומניחים בצד לכ-10 דקות.
בתוך סיר מניחים את הסוכר והשוקולד הלבן ושופכים את השמנת המתוקה ואת ליקר הבננה. על אש בינונית ותוך כדי בחישה, מחממים את הכל עד שהשוקולד הלבן והסוכר נמסים לחלוטין.
לאחר שהכול נמס, מביאים לרתיחה (להיזהר שהשמנת לא תגלוש) ומסירים מהאש.
מחממים את תערובת החלב והג'לטין במיקרו, כ-30-40 שניות, עד שהחלב חוזר להיות נוזלי ללא גושים.
מוסיפים לתוך קערת החלב מעט מתערובת השמנת (כדי להשוות טמפרטורות) ושופכים הכול לתוך הסיר.
מחזירים את הסיר לכיריים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה כדי לוודא שכל הג'לטין נמס ויש תערובת חלקה. להקפיד שהאש תהיה קטנה כדי לא לחמם את הג'לטין יותר מידי, הוא ייהרס.
לאחר שהתערובת חלקה, יוצקים אותה לתוך כלי ההגשה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות למשך כ-6 שעות.

הטוויל:
לתוך קערה מנפים את הקמח ומוסיפים את הסוכר.
ממיסים במיקרו את החמאה, מערבבים ביחד את החלב ומוסיפים לתוך קערת הקמח והסוכר.
מערבבים הכול יחד היטב במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים לתוך המקרר לפחות ל-3 שעות ועדיף למשך לילה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בעזרת כפית, יוצקים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה תלוליות קטנות של בצק ומשטחים את התערובת לשכבה דקה-דקה. לא יוצרים יותר מכ-4 טווילים כדי שיהיה קל לגלגל אותן לאחר ההוצאה מהתנור.
מכניסים את התבנית לתנור למשך כ-10 דקות, כשהטווילים זהובים, מחכים כ-60 שניות ובעזרת מרית מדורגת מפרידים בעדינות טוויל מהנייר ומגלגלים בעזרת שיפוד או ידית עגולה של כף ערבוב כדי לעצב. כל העניין ממש חם, אז אם לא בא לכם להתעסק עם זה, אפשר להכין טווילים מקומרים – מניחים את הטווילים להתעצב על מערוך או בקבוק יין.

לוקח מספר ניסיונות עד שקולטים את הטריק – אז אל ייאוש!

שומרים את הטווילים המוכנים בתוך קופסא אטומה לחלוטין.

להרכבת המנה, מניחים טוויל על כל כלי פנקוטה. בתיאבון!



הערות ותוספות:
* חשוב, חשוב! באמת תיזהרו שהשמנת לא תגלוש בזמן הבישול, זה יקרה דווקא בשנייה שלא תסתכלו. מניסיון.
* אם אתם לא אוהבים טעם חזק של אלכוהול, ניתן להוסיף רק 1/4 כוס ליקר ו-3/4 כוס חלב.
* שימו לב טוב לקרוא את הכללים לעבודה עם ג'לטין בתוך הלינקים שהוספתי. זה באמת קל כשיודעים מה יש לעשות וממה יש להיזהר.
* הליקר לא בדיוק מתערבב לתוך השמנת ובכלי ההגשה נוצרת מעין שכבה של ג'ל ליקר בננה – אז לא לדאוג והאמת שזה אפילו יותר מגניב.
* לא חובה להגיש את הפנקוטה עם הטווילים, אבל הם מוסיפים לתחושת ה"קוקטייל" (נראים כמו קשים).

6 תגובות:

  1. מוי מוי לייק ממש אהבתי וטווילים זה בכלל הפייבוריט שלי

    השבמחק
    תשובות
    1. זו ההיכרות הראשונה שלי עם טווילים, וזו בהחלט אהבה אמיתית :)

      מחק
  2. וואו, לחלוטין פספסתי את זה שאת אלרגית לבננות!
    אז הכי כל הכבוד לך בעולם.. ממש מרגישה שלא הערכתי את ההשקעה שלך עד כה. ואובייקטיבית לגמרי, עם או בלי אלרגיות, זה נראה מעולה.

    השבמחק
    תשובות
    1. יאא תודה!!! כל כך גאה בעצמי שהתמודדתי עם ג'לטין :)

      מחק
  3. שאלה קטנה, אין לי ליקר בננות. האם אפשר להחליף במשקה אחר שלא כולל אלכוהול? או שזה מאבד מהיחוד שלו?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. בעיקרון הקטע של הפנקוטה זה "החיקוי" של הקוקטייל, אבל אפשר להחליף את הליקר במשהו אחר ואז תצא פנקוטה אחרת אבל להוסיף חלב או מים במקום הכמות של הליקר - 1/2 כוס.
      אפשר לרוקן מקל וניל לתוך השמנת, להרתיח אותה עם המקל המרוקן ולפני שמחלקים לכוסות פשוט להוציא אותו, אפשר פנקוטה "מלבי-סטייל" עם כמה טיפה שתיים של מי ורדים, אפשר עם מעט קפה - משהו כמו כף ולהרתיח עם השמנת... כל עוד לא משנים את היחס של הנוזלים, זה יצא בסדר.
      אם יש רעיון מסוים, אשמח לעזור!

      מחק