יום שישי, 21 במרץ 2014

מאפינס בירה, שוקולד לבן וריבת חלב

הפוסט הראשון של הבלוג! מתרגשים? גם אני!  ומה שעושה את העניין לעוד יותר מרגש זה התאריך המגניב: 21.3.2014. מה מיוחד? שימו לב:

21:3=14:2=7

תאריך מסודר, הכול מתחלק בהכול ויוצא 7 – מספר מושלם. המספר האהוב עליי.
לא לצחוק. אני אוהבת שמספרים מסתדרים ככה, זה עושה לי שקט נפשי.
ולא, זה לא מוזר, ראיתי באינטרנט שאנשים מרגישים בנוח כשיש מספרים עם כפולות שלמות. באמת. אני לא ממציאה...

רואים?

טוב, בערך. לא משנה.

קיצר - הפוסט הראשון של הבלוג!
כדי לעשות עליכם רושם *טוב!* כבר מעכשיו, הרשו לי להציג בפניכם את הגאווה הקטנה שלי – מאפינס בירה

יום אחד, משום מה, ממש רציתי להכין מאפינס עם בירה. למה דווקא בירה, אין לי מושג – אני לא סובלת בירה! לא את הטעם ולא את הריח! זה לא מונע ממני לשתות בירה מידי פעם (לעיתים רחוקות כשאין משהו אחר בסביבה) – אבל זו בהחלט לא הבחירה הראשונה שלי.

אני מעדיפה קוקטייל. ורוד. עם דובדבן קטן כקישוט. או כמה.

טעים!

אבל הרעיון הזה שבירה יכולה לבוא טוב בתוך מאפינס משום מה הרגיש לי נכון. חיפשתי בגוגל ומצאתי כי באמת קיים כזה דבר! בדקתי כמה מתכונים – הכול זרם לי טוב אז שלחתי את אבא לקנות לי בירה, ערבבתי את כל החומרים, חילקתי לתבניות (והחזקתי אצבעות!) ונחשו מה?
יצא מדהים! פשוט גאוני!

הטעם מזכיר מעין סופגנייה עסיסית, פלאפית (fluffy – מאוהבת במילה הזאת) ופשוט יאמממ! ובזכות הבירה מתקבל מן אפקט תפיחה בתנור – והמאפינס יוצאים תפוחים ויפיפיים.

הגרסא הראשונה הייתה עם טובורג ירוק -

גרסא 1.0
והגרסה השנייה עם איזו בירה פראגית מוזרה (לא צילמתי, סורי...).


רק שתדעו – המאפינס של הבירה הפראגית הגיעו איתי למועדון פעם והם שימשו בתור נישנשון חמודון לצד הבירה (וודקה חמוציות בשבילי) – הגיוני. 
כן, הגעתי למועדון בתל-אביב עם שקית של מאפינס. SO WHAT???

אני כזאת מגניבה.

הבירה הפעם
בכל מקרה, הפעם השתמשתי בגולסטאר, "בירת לאגר כהה", ראיתי כמה אתרים שמעדיפים את הבירה כהה – אבל אני בטוחה שעם הכל זה ילך. חשוב לבחור בבירה איכותית, הרי היא העיקר פה, אז תנו לה את הכבוד הראוי.

אז שימו כל בירה שאתם אוהבים או שבאה לכם טוב – כהה, בהירה, עם טעם או בלי טעם. יש בירות טובות, שאפילו אני אוהבת, בניחוח של סיידר תפוחים (כמו לינדמנס) או דובדבנים (כמו קסטיל רוז', כמובן) ויש כאלה גם עם ניחוח שוקולדי (כמו אלכסנדר black). שווה ניסיון (ואם אתם מנסים, כמובן לדווח איך יצא).
 אבל! אני לא ממליצה להשתמש בשנדי ודומיהם – זה מידי דומה לסתם משקה מוגז וגם אחוז האלכוהול נמוך, אז אני לא יודעת אם אפקט התפיחה שמתקבל עם בירה רגילה תתקבל גם עם בירה כזאת. מה גם – היא לא מגניבה

קיצר – לא.

שימו לב שהאלכוהול מתנדף באפייה, אז בלי חשש בקטע הזה (או שכן...?), אבל בכל מקרה, הקטע המגניב של הבירה עוד קיים.

לפני


אחרי

 אז לכו קנו בירה ותיהנו!

XOXO  
דורין


מאפינס בירה, שוקולד לבן וריבת-חלב

כמות: 15 מאפינס בתבנית שקעים רגילה
תנור: 180 מעלות
זמן אפייה: 20 דקות

מצרכים:
100 ג' חמאה רכה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס שוקולד לבן קצוץ דק
2 ביצים
כוס וחצי בירה

כוס קמח תופח+כוס קמח רגיל (או מלא)

ריבת חלב (ככפית לכל מאפין)

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר, מקציפים ביחד את החמאה הרכה עם הסוכר החום במשך כ-2 דק', עד לקבלת תערובת אחידה, קרמית ומעט תפוחה. 
  2. מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר את הביצים, אחת-אחת.
  3. לתוך הבלילה מוסיפים *לאט ובעדינות!* את הבירה – בלי הקצף. מערבבים מעט עם לקקן או כף כדי לא להתסיס אותה ולהוציא מידי את הגזים.
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט. מוספים את השוקולד הלבן ומערבבים רק עד להיטמעות.
  5. יוצקים את התערובת לתוך תבנית מאפינס משומנת או לתוך מנז'טים עד 3/4 מהגובה (לא יותר - הם תופחים).
  6. יוצקים את ריבת החלב על כל מאפין ומערבלים מעט.
  7. אופים במשך כ-20 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים וכשנועצים קיסם – הוא יוצא עם מעט פירורים לחים.
  8. מצננים ואוכלים!



- הערות ותוספות:
* אני משתמשת בכף גלידה קפיצית כדי למלא כל שקע - נוח, קל ולא מלכלך. שווה להשקיע באחת כזו.
* ניתן לגוון את המאפינס עם כל מיני תוספות: שוקולד מריר או חלב, מרשמלו, חלבה, אגוזים ובוטנים למיניהם. כמובן שגם את המילוי אפשר גם לשנות: ממרח שוקולד, ריבות, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס. תשתוללו.
* וגם עם הבירות אפשר לגוון.
* לא לשכוח לשמן את התבנית אם אתם לא משתמשים במנז'טים. שכחתי פעם והיה עצוב.
* אל תמלאו את תבנית המאפינס יותר מידי! לא כיף שיוצאים מאפינס "שפוכים".

6 תגובות:

  1. תתחדשי :-)

    והווליום בטלוויזיה - בעקר ברדיו, האמת - חייב חייב חייב להיות זוגי!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!!

      וידעתי שאני לא לבד בעולם בקטע הזה ;)

      מחק
  2. ואו, זה נראה נפלא :)
    את מקסימה והכתיבה כל כך משעשעת.. תתחדשי ובהצלחה!

    השבמחק
  3. קודם כל תתחדשי על הבלוג!!
    מאלחת לך הנאה גדולה ממנו :)

    מאפינס בירה אני מכירה (וגם עוגות עם בירה) אבל מבפחינתי החידוש פה הוא שזה עם שוקולד לבן ועם ריבת חלב!!
    זה נשמע לי טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם
    והמאפינס גם ניראים מפתים מאד

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה חמודה! אני כבר נהנית!

      ושוקולד לבן וריבת חלב תמיד-תמיד מתאים ;)

      מחק