יום שישי, 1 במאי 2015

עונג מתוק של אוראו


בתקופה האחרונה הרבה דברים השתנו, לפעמים לרעה, אבל בעיקר לטובה. חלק מהדברים חלפו ממני, המשיכו הלאה לעבר משהו אחר בעוד אני נשארתי קצת המומה, חלקם החזיקו אותי וניסו לייצב אותי כשהקרקע קצת התחילה לרעוד מתחתיי וחלק קטן מהדברים התחילו להתקרב לעברי ואני בחשש ניסיתי להישאר במקום, לא לברוח הלאה אלא לתפוס אותם במלואם.



בינתיים, הזמן עבר וחלף, החורף שכל כך לא הסתדרתי איתו עוד מעט עובר ואיתו עוברים גם הקור והצמרמורות ובמקומו נכנס הקיץ, הקיץ שכל כך חיכיתי לו. האוויר מתחמם, הנשימות עמוקות יותר וחמימות יותר, השמש מלטפת את כל הגוף ומסנוורת אותנו מבעד למשקפי השמש ואני כבר שומעת את הים, שכל כך קרוב אליי אבל עדיין כל כך רחוק ממני.


אבל את הבריכה אני כבר מריחה, כבר מרגישה את הקור המקפיא של הצעד הראשון בתוך המים, את ה"בררר" שיצא ממני כשאני אנסה להיכנס בבת אחת ואת הצווחה שלי כשאני אברח החוצה ואבין שזה בחיים לא יקרה.




לעומת זאת, יש סיכוי שמישהו פשוט ידחוף אותי פנימה, יקפוץ איתי פנימה או שפשוט אני אשאר לצד הבריכה, אשתה איזו בירה קרה וארקוד ממני את כל הלחץ של התקופה האחרונה.
כי עוד שבועיים אני בפאקינגגג פאנג'ויה!



כמו ילדה קטנה בת 10 אני ממש ממש מתרגשת! חייבת להודות שמעולם לא הייתה בפאנג'ויה, תמיד ראיתי רק תמונות בפייסבוק, שמעתי חוויות של אחרים או שמעתי אי-חוויות כי כולם תמיד שיכורים, מחוקים ומאושרים!



אז השנה גם לי יהיו תמונות מהפאנג'ויה! יותר נכון... יהיו הרבה מאוד תמונות מהפאנג'ויה! גם אני אהיה שיכורה, מחוקה ומאושרת!


טוב, לא באמת שיכורה, כי אני קצת לא יודעת לשתות... ולא באמת מחוקה, כי אני לא יודעת לשתות... אבל לגמרי מאושרת!



נראה לי שהקאפקייקס האלה הגיעו פחות בתזמון הנכון, כי אם אתם גם מתכוונים לרדת לאילת, לא כדאי שתכינו אותם, כי הם טעימים בטירוף, יפים בטירוף ומלאים באוראו, בשוקולד ובקצפת והכל ביחד יוצר מן קאפקייק וניל מתוק עם טעם מטורף של אוראו, קרם שוקולד וקצפת מתוקה מעל ואיך אפשר להגיד לא לאוראו, לשוקולד ולקצפת?



(אני כן יכולה כי אני די אלרגית לכל העניין, אבל שאר העולם לא יכול להגיד לא לאוראו)



רשמית אני פותחת את הקיץ עם הקאפקייקס המהממים האלה, אז שיהיה לכולנו קיץ חם אבל קר בבריכה, טעים ומתוק ומלא באייסקפה מחוזק ושנעבור מהר את תקופת המבחנים שמתקרבת, אבל תמיד תשימו לב 
שמאחוריה יש את הים ואת הבריכה אז רק צריך קצת לשרוד והחופש האמיתי יבוא!



XOXO

דורין

קאפקייקס אוראו עם קרם שוקולד וקצפת שוקולד

מקור: מתכון הקאפקייקס הרגיל שלי ואינטואיציה טבעית
כמות: 16 קאפקייקס
תנור: 180 מעלות
זמן: 20-25 דקות

קאפקייקס אוראו:
100 ג' חמאה מומסת
1 כוס סוכר
1 כוס חלב
2 ביצים
1 כפית וניל
עוגיות מחבילת אוראו (4 שקיות), קצוצות
1/2 1 + כף קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה

קרם שוקולד:
100 ג' שוקולד מריר
1-2 כפות שמנת
חצי חבילה גבינת שמנת, סימפוניה 5% (בערך 100-150 גרם, לא קריטי).

קצפת שוקולד:
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1/2 כוס חלב
מיכל שמנת להקצפה (250 מ"ל)

לעיטור:
2-3 עוגיות אוראו מרוסקות
חצאי אוראו

אופן ההכנה:
מחממים תנור על 180 מעלות ומניחים מנז'ט בכל שקע של תבנית קאפקייקס.

מתחילים עם קאפקייקס ווניל ואוראו:
1. קוצצים לחתיכות בינוניות את האוראו ומניחים בצד.
2. ממיסים את החמאה במיקרו (בערך 30 שניות) ומערבבים יחד עם כוס סוכר לבן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים כוס חלב, תמצית וניל ו-2 ביצים ומערבבים היטב.
4. בקערה נפרדת, מערבבים היטב כוס וחצי קמח וכפית וחצי אבקת אפייה, מנפים לתוך קערת הרטובים ומערבבים מעט.
5. מוסיפים את שברי האוראו הקצוצים ומערבבים רק עד לפיזור.
6. מחלקים לתוך תבנית שקעים את הבלילה, עד לכ-3/4 מגובה השקע. מכניסים לתוך תנור שחומם מראש למשך כ-20-25 דקות. בודקים בעזרת קיסם שהעוגות מוכנות (הקיסם צריך להיות יבש עם פירורים לחים) ומניחים לצינון מלא.
7. אחרי שהצטננו, בעזרת סכין חדה או כף פריזאית מרוקנים מעט מכל קאפקייק.

מכינים את מלית קרם השוקולד:
8. ממיסים במיקרו או מעל באן-מארי 100 ג' שוקולד מריר יחד עם כף או שתיים שמנת מתוקה.
9. לתוך השוקולד מוסיפים כחצי חבילה של גבינת שמנת סימפוניה ומערבבים היטב.
10. ממלאים בנדיבות כל שקע קאפקייק בכפית ממלית השוקולד (אם נשאר, כמובן מוסיפים! או אוכלים, לשיקולכם.)

ומכינים את הקצפת:
11. לתוך קערת מיקסר עם וו-בלון מרוקנים מיכל של שמנת מתוקה להקצפה, כוס חלב קר ושקית אחת של אינסטנט פודינג שוקולד.
12. מערבבים תחילה על מהירות נמוכה למשך שניות, כדי שאבקת הפודינג לא תתעופף. מעבירים למהירות גבוהה ומקציפים למשך כ-3 דקות, עד שהקצפת יציבה.


13. מעבירים את הקצפת לתוך שק זילוף עם צנטר משונן, מזלפים קצפת שוקולדית מעל כל קאפקייק. מעטרים עם שברי אוראו, חצאי אוראו או הרבה אוראו ואוכלים!




הערות ותוספות:
* אם רוצים להכין את הקאפקייקס מראש, יש להכין את קרם השוקולד ואת הקצפת סמוך למועד ההגשה. בינתיים, שומרים את העוגות בטמפרטורת חדר, בתוך קופסא אטומה, עד 3 ימים.
* הקאפקייקס הכי טעימים באותו יום, כשהעוגה רכה והקצפת טרייה. שומרים במקרר לכל היותר עד 3 ימים, אבל יש לקחת בחשבון שבמקרר העוגה עצמה מאבדת מהרכות שלה.
* אם מקשטים בעזרת עוגיות אוראו מרוסקות, יש לקחת בחשבון שהן יספגו לחות מהקפצת ככל שיעבור הזמן, לכן מומלץ לאכול כמה שיותר מהר, או לקשט סמוך למועד ההגשה.
* אם שומרים במקרר, מוצאים את הקאפקייק מהמקרר כחצי שעה לפני.
* אני לא ממליצה לערבב בתוך הקצפת שברי אוראו אלא אם:
   1. חותכים את האוראו ממש קטן, אחרת הם נתקעים בחור של הצנטר (והכל נשפך עליכם בדרך, קרה לי).
   2. משתמשים בצנטר עם קוטר מספיק גדול כדי לוודא שאף חתיכת אוראו לא תתקע בפיה של הצנטר.

תגובה 1:

  1. היי דורין,
    אני עובדת בערוץ 2
    על תכנית בישול חדשה.
    האם יש אפשרות ליצור קשר טלפוני?
    במייל?

    השבמחק