יום חמישי, 1 בינואר 2015

עוגיות חמאה צבעוניות


לפני הרבה זמן נתקלתי במתכון לעוגיות חמאה עם סוכריות צבעוניות שנראו כמו יומולדת קטן בתוך עוגייה. הרעיון נתקע לי בראש וסירב לצאת ומאז אותו יום רחוק רציתי להכין את העוגיות האלה אבל משום מה, לא הזדמן לי להכין אותן. האמת חששתי שהסוכריות הצבעוניות ימסו בתוך העוגייה עצמה ואני אשאר עם בלגן צבעוני שנמס לתוך עוגייה מסכנה.


אז ויתרתי על הרעיון והבטחתי לעצמי ש"יום יבוא ואני אכין עוגיות חמאה שנמסות על הלשון ומעלות חיוך על השפתיים". וככה זה נשאר.

עד שבוע שעבר.


אפייה היא תרפיה בשבילי ותמיד כשאני מתוסכלת או עצבנית אני אופה משהו, בדרך כלל את הדברים שאף פעם לא העזתי לנסות כי אם כבר אני עצבנית ונעלם ההיגיון, אין היגיון שיהיה לי היגיון באפייה. אז הכנתי את הדבר הלא הגיוני הראשון שעלה לי בראש – עוגיות יום ההולדת הצבעוניות והחמאתיות שנמסות בפה.
אז הכנתי בצק לעוגיות חמאה ושפכתי פנימה את הסוכריות הצבעוניות. התכוננתי שכל הבצק יצבע באדום, ירוק וצהוב ושאני אלך לבכות בפינה, אבל זה לא קרה, רק הופיעו נקודות צבעוניות שהעלו לי חיוך על השפתיים.


הכנסתי את העוגיות בהתלהבות לתנור וחיכיתי בקוצר רוח לעוגיות המסתוריות שיצאו משם – הסוכריות ימסו לתוך העוגייה ויתקבל בלגן צבעוני או שהנקודות הצבעוניות יישארו רק נקודות?

דלת התנור נפתחה והתגלה בפניי מחזה מושלם.

העוגיות יצאו מהתנור כמו מתוך חלום – מושלמות, צבעוניות, חמאתיות שנמסות על הלשון ומעלות חיוך על השפתיים.


מאחלת לכם שהשנה החדשה תהיה בדיוק כמו העוגיות האלה – עם חשש קל בהתחלה, נחישות ואומץ תוך כדי למרות החששות אבל שבסופו של דבר, תמיד יישאר חיוך על השפתיים ואושר בתוך הלב.

יצאתי קיטשית, אבל לא אכפת לי.

XOXO,
דורין

עוגיות חמאה צבעוניות


כמות: 35 עוגיות
תנור:  180 מעלות
זמן: 13-15 דקות

מצרכים:
150 גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן
2 ביצים
1/4 2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
כוס סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו-גיטרה, על מהירות בינונית-גבוהה מקציפים ביחד את החמאה ואת הסוכר הלבן עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה. מנקים את דפנות המיקסר עם לקקן, שוברים פנימה את הביצים וממשיכים לערבל על מהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
לתוך קערה נפרדת, מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים לפיזור. מוסיפים את הסוכריות הצבעוניות ומערבבים שנית, עד שהן מתפזרות באופן שווה יחסית בתוך הקמח.
מוסיפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, תוך כדי ערבות על מהירות נמוכה, בהדרגה רק עד להיטמעות הקמח בבלילה. מערבבים ידנית בעזרת לקקן את התערובת.
יוצרים כדורים קטנים*, מניחים במרווחים אחד מהשני ומשטחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה-שעה (כמה שיותר, ככה עדיף). שימו לב, העוגיות מתרחבות מאוד באפייה, לכן אני אופה 6 עוגיות בכל פעם.
* ניתן לצפות את הכדורים בסוכריות צבעוניות לקבלת אפקט אקסטרה-צבעוני.
בינתיים, מחממים תנור על 180 מעלות, מכניסים את התבנית למשך 13-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מוציאים ומצננים. העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות, אך בקירור הן מתקשות.



הערות ותוספות:
* כמות הסוכריות הצבעוניות ניתנת לשינוי – לעוגיות מאוד צבעוניות ניתן להוסיף עוד כחצי כוס, ולעוגיות חמאה רק עם נגיעה צבעונית קלה, מפחיתים כרבע-חצי כוס.
* חשוב מאוד לקרר את העוגיות לפני ההכנסה לתנור, שמתי לב שהן נאפות יותר טוב ככה.
* כפי שרואים, הכנתי 2 גרסאות לעוגיות: האחת לא מצופה בסוכריות והשנייה כן. תחליטו איזה מראה אתם יותר אוהבים - חגיגה מתפרצת לכל כיוון או חגיגה שקטה ומעודנת. או שניהם. החלטה שלכם.





אין תגובות:

פרסום תגובה