יום רביעי, 25 ביוני 2014

בראוניז חרובים טבעוניים - מה עושים כשלומדים?

אז מה אני עושה כשאני לומדת למבחן?

נתחיל בזה שאני לא לומדת. לא כמו שהייתי רוצה ללמוד (רצוף), בכל אופן.


אז מה אני כן עושה?
1. פייסבוק. בודקת מה כולם עושים. היום, אתמול, עכשיו, שלשום.
קוראת את הפוסטים ה"מעניינים" של מאקו שדייר קודם של האח הגדול יכנס בתור הדייר החדש ועל הציפייה והמתח המטורפים של כולם. אני בספק.


מקנאה בכל מי שמעלה תמונה שלו לים ומנסה להיזכר מתי אני הייתי בים בפעם האחרונה. אוף, לא כזה מזמן, אני לא כזאת מסכנה. בעצם אני כן, לא השתזפתי.


מגלגלת בעמוד שלי לראות מתי כן הייתי שזופה. לפני שנה. לפני הלימודים. אז, כשישנתי יותר מארבע שעות בלילה.
[דמעה – לא באמת, אבל מטאפורית].


2. מונדיאל! כן, הגעתי למצב הזה, ולא, אני לא מתביישת! לא יאמן, אבל זה ממש ממש ממכר! הוספתי כבר את לוח המשחקים למועדפים, התחלתי לצעוק על הטלוויזיה כשמישהו עושה משהו מטומטם ובמיוחד כשמישהו מכניס גול וכבר למדתי מה זה נבדל ופנדל, התחלה טובה (ובנות, זה ממש הגיוני – אל תבקשו מגבר שיסביר לכן).


3. מסדרת את החדר, לפתע הוא ממש מלוכלך ומבולגן. והארון? צריך לעשות החלפת חורף-קיץ, לשנות את סידור המדפים ולהחליף בין המגירות. גם המגירות באמבטיה לא מסודרות.


4. למון קארד שממש לא הצליח. אני מאשימה את הביצים. בואו לא נדבר על זה.


5. יוצרת דחף חסר הגיון להכין בראוניז. כשאין ביצים בבית (חיסלתי תבנית שלמה, בואו נמשיך לא לדבר על זה), כשאין קקאו ואני בכלל לא יכולה לאכול קקאו.


הסעיף האחרון דווקא בא לי די טוב, כי בעוד יומיים אני טבעונית באופן רשמי (ובאופן חלקי גם עכשיו) אז להמציא מתכון לבראוניז ללא ביצים דווקא מתאים. המבחן עוד יומיים סתם מפריע.


המתכון של הבראוניז באמת אילתור שלי לפי כמויות שאני מכירה, התאמות תוך כדי העבודה ותקווה שלא הרסתי הכל. אחרי הלמון קארד אני לא אצליח לספוג עוד כישלון. בואו לא נדבר על זה.

XOXO
דורין

בראוניז [חרובים] טבעוני

מקור: מוחי המנסה לא ללמוד
כמות: תבנית בגודל 23X23
תנור: 180 מעלות
זמן אפייה: 30 דקות

מצרכים:
6 כפות שמן צמחי
1/3 כוס חלב סויה
1/3 כוס יין אדום
1/2 כוס טחינה גולמית (לא טחינה מלאה)

1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס אבקת חרובים (כמובן שאפשר להחליף בכמות זהה של קקאו)
1/4 כוס קפה (אני השתמשתי בקפה בטעם אגוזים) מומס בכף-שתיים של מים רותחים.

1 כוס קמח רגיל
1/2 כוס קמח תופח

* תוספות: אגוזים, שקדים, דובדבנים, שוקולד צ'יפס שחור או לבן



אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הטחינה, השמן, חלב הסויה והיין עד לקבלת נוזל ורדרד ואחיד. מוסיפים את הסוכר ואת הקפה ומערבבים היטב עד שהכל אחיד.
  2. מנפים לתוך הקערה את הקמח ואת אבקת החרובים ומערבבים היטב רק עד לקבלת בלילה אחידה [וטעימה, לא לטעום – זה יגמר]. אם רוצים תוספות – זה הזמן. מערבבים רק עד לפיזור אחיד.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-30 דקות.
  4. מבחן הקיסם לא ממש עובד כי הבראוניז צריכים לצאת לחים מהתנור והם גם מתגבשים בחוץ, אז שימו לב אם החלק העליון נראה יציב ואפוי, אם הוא התחיל להתבקע – להוציא.
  5. מצננים את הברואניז לחלוטין לפני החיתוך, אפילו עדיף להכניס למקרר להתייצבות.


הערות ותוספות:
* שימו לב לגודל של התבנית - 23X23. אם אתם משתמשים בתבנית גדולה יותר, הבראוניז יצאו נמוכים יותר וזמן האפייה יתקצר בכ-5 דקות. 
כמובן שממש לא חובה להשתמש באבקת חרובים ולבראוניז שוקולדיים ממירים את אותה כמות של אבקת החרובים באבקת קקאו ומוסיפים עוד 2-3 כפות של סוכר (תלוי ברמת המתיקות שאתם אוהבים, עדיף לטעום ואז להוסיף).
* בפעם הראשונה הכנתי עם 2/3 כוס יין וללא חלב סויה, היה ממש טעים אבל עם טעם יין מאוד חזק. בפעם השנייה הכנתי חצי יין-חצי חלב וטעם היין היה ממותן יותר. 
אם אתם לא אוהבים טעם יין חזק - שימו חצי כמות יין-חצי חלב (כמו שרשום מעלה), אם אתם אוהבים טעם יין חזק, שימו 2/3 כוס יין וללא חלב סויה בכלל.
* הבראוניז לא מתוקים מידי אבל אם אתם חוששים, תפחיתו את הסוכר לשליש כוס ותטעמו לוודא מה רמת המתיקות שאתם רוצים.
* כמו שהוספתי, כל תוספת תתקבל בברכה! אפשר לפזר שוקולד צ'יפס מריר או לבן, קוקוס, אגוזים או שקדים, אבל חשוב חשוב לפני האפייה ולתת להכל להתקרר לפני שחותכים כדי שיתקשו בחזרה.


* תיזהרו שלא לאכול הכל מהקערה.



** ** ** ** **
במהלך אתגר 22+ של חודש יולי בו השתתפתי, אחד המאותגרים, מיכאל, חיפש מתכון מנצח לברואניז טבעוניים. הרשיתי לעצמי קצת להשוויץ והצעתי את הבראוניז שלי.
אז מיכאל הוכיח שהבראוניז באמת שווים, ולראייה - הבראוניז של מיכאל, בתוספת שוקולד צ'יפס לבן ואבקת סוכר שהופכת הכל לחלומי!


2 תגובות:

  1. הכנתי את הבראוניז היום, יצא מעולה.
    היין היה פחות לטעם המשפחה שלי, אז צריכים לקחת את זה כשיקול כשמכינים (בפעם הבאה אשים חלב צמחי כלשהו).

    תודה רבה על המתכון 3>

    השבמחק
    תשובות
    1. הטעם של היין באמת חזק... אבל תמיד אפשר להפחית או להחליף לחלוטין בסויה :)
      שמחה כל כך שאהבת את הבראוניז ♥ ותודה לך שחזרת לעדכן איך יצא!

      מחק