יום ראשון, 30 במרץ 2014

עוגיות שוקולד-צ'יפס לבן וקפה - בהשראת סבתא של פיבי


אני אפתח בהתוודות קלה – אני מכורה לעוגיות שוקולד-צ'יפס.
העובדה שלרוב הן מגיעות עם שוקולד מריר או חלב, רק מגבירה את התשוקה אליהן – כי כידוע: רוצים דווקא את מה שאסור (ואני אלרגית לשוקולד... באסה).

הבעיה בעוגיות האלה היא שכמה שהן פשוטות, ככה יש להן גרסאות והאינטרנט מלא בהן. ניסיתי בעבר כמה מתכונים ולא יצאה לי העוגייה לה ציפיתי – מתוק מידי, רך מידי, קשה מידי. בקיצור – לא העוגייה השווה שכל כך רציתי.

פשוט ממכר

אמשיך בעוד התוודות – אני מכורה ל"חברים". מכירה כל פרק וזוכרת (כמעט) כל שורה.

אני בטוחה שרבים מכם יכולים להזדהות עם שתי ההתמכרויות הקטנות שלי, לכן תעריכו את החיבור שיצרתי ביניהן: עוגיות שוקולד-צ'יפס בהשראת עוגיות השוקולד-צ'יפס המפורסמות של סבתא של פיבי.

אז מה הקטע של העוגיות? מוניקה ביקשה מפיבי את המתכון של העוגיות של סבתא שלה כדי שהיא תהיה "האמא שמכינה את עוגיות השוקולד-צ'יפס הטובות בעולם". קיימת דרמה קטנה בפרק כשמגלים שהמתכון המקורי נשרף ואחרי סאגה ארוכה (המסתיימת תוך 25 דקות) מבינים שהעוגייה הטובה בעולם היא בעצם של נסטלה-טולהאוס.


דרך אגב קוראים לפרק the one with phoebe’s cookies

הכל קצת זועק "פרסום!" אבל אחרי שטועמים מהעוגייה מצליחים שומעים רק "ממממ...", אז קצת לגיטימי לפרסם את העוגייה הטובה בעולם.

בפעם הראשונה הכנתי את העוגייה המקורית והיא יצאה מדהימה – שילוב מושלם של חמאה, שוקולד מריר ושוקולד לבן (ככה נאמר לי. וה"ממממ..." אישר זאת).

הפעם עשיתי קצת שינויים – שמתי רק שוקולד לבן קצוץ, הוספתי קפה, הפחתתי בסוכר ובחמאה – והן עדיין מדהימות. האמת שיותר! אפילו הריח שלהן כשהן נאפות ממכר!


והמרקם... הו, המרקם... העוגייה רכה ונמסה בפה והשילוב של השוקולד הלבן עם המרירות הקלה של הקפה יוצרים גוון טעם פשוט מושלם - השילוב האולטימטיבי מבחינתי.


הכי קל ונוח עם כפית קפיצית של גלידה


נכון שהעוגייה כבר חמודה?

לפני האפייה

ואחרי האפייה
אז קבלו את ההתמכרות החדשה שלכם: עוגיות שוקולד-צ'יפס לבן עם קפה בהשראת "חברים".

XOXO
דורין

עוגיות שוקולד-צ'יפס לבן וקפה

בהשראת מתכון העוגיות של סבתא של פיבי

המתכון המקורי של נסטלה עם שינויים והתאמות שלי

כמות: 38 עוגיות (אבל כמובן תלוי באיזה גודל מכינים את הכדורים)
תנור: 200 מעלות
זמן אפייה: 10-12 דקות

מצרכים:
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפות גדושות קפה מומס במעט מים רותחים (2-3 כפות)

150 ג' חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום דביק

2 ביצים
1/2 1 כוסות שוקולד צ'יפס שחור/לבן או מעורבב

הוראות הכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. בקערת מיקסר מקציפים ביחד את החמאה, הסוכר הלבן ואת הסוכר החום עד לקבלת תערובת אחידה, קרמית ומעט תפוחה.
3. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים בין אחת לשנייה.
4. מוסיפים לתוך הבלילה את המים עם הקפה ואת השוקולד-צ'יפס ומערבבים עד שהם מתפזרים באופן אחיד בתוך הבלילה.
5. מנפים לתוך קערה את הקמח, אבקת האפייה ואת הסודה לשתייה ומערבבים מעט.
6. משלבים לתוך קערת המיקסר את תערובת הקמח בהדרגה ומערבבים רק עד להיטמעות.
7. מכניסים את הבצק לתוך המקרר למשך כחמש דקות, כדי שמעט יתקרר.
8. מגלגלים כדורים בגודל של ככדור פינג-פונג או יוצרים עיגולים עם כף גלידה קטנה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה עם מרווח בין עוגייה לעוגייה.
9. מכניסים למקרר לפחות לכחצי שעה (השלב הזה לא חובה).
10. אופים במשך 9-11 דקות עד שהן מזהיבות.


שימו לב, העוגיות יוצאות מהתנור רכות ונדמה שהן לא מוכנות, אך בקירור הן מתקשות והופכות לפריכות.


הערות ותוספות:
* אפשר לשחק חופשי עם התוספות - שוקולד מריר, חלב או להוסיף אגוזים. אבל תשמרו על טווח של 2-3 כוסות.
* אם אתם לא אוהבי הקפה, אפשר לוותר ולהוסיף במקום קקאו או כלום - יצא גם מצוין, כמו המקור.
* שומרים את העוגיות בקופסא אטומה במשך כשבוע, אבל הן יגמרו לפני, אל תדאגו.

4 תגובות:

  1. לא צריך לשחק עם כלום.. העוגיות מדהימות כמו שהן!!!! אני טיפוס ש מריר.. אבל פשוט מדהים בדיוק כמו שזה ^____^

    השבמחק
    תשובות
    1. נסיכה! ואמרתי שקפה ושוקולד לבן יוצא פשוט מדהים!

      מחק
  2. היי, נראה טוב... יש לי רק קפה מגורען, זה גם ילך?
    ועוד משהו, איפה משיגים שוקולד ציפס לבן? (אין בסופר)
    תודה:)

    השבמחק
    תשובות
    1. אני השתמשתי בקפה מגורען וזה מעולה.. אמנם לא נמס לחלוטין בתוך העוגייה, אבל נוצר מן קפה-צ'יפס ואני אוהבת את זה ככה. אם לא נראה לך, אפשר פשוט להמיס את הקפה עם מעט מים רותחים (ממש כף-שתיים של מים). ולגבי השוקולד-צ'יפס, לדעתי הכי טוב טבלת שוקולד רגילה שקוצצים :)
      בהצלחה!

      מחק