יום שלישי, 1 באפריל 2014

עוגת גזר סקסית עם דבש בזיגוג של יוגורט-דבש

אני מתכבדת להודיע שרשמית ביססתי את מעמדי כבלוגרית מן-המניין והצטרפתי לרשימת הבלוגרים השווה של "כחומר ביד הבלוגר" של מנטקה.

רק כדי לוודא שאתם בעניינים – בכל חודש מנטקה (אתר הקונדיטוריה השווה) בוחר חומר גלם כלשהו ועל הבלוגים המשתתפים להכין איזה מאפה או קינוח כשחומר הגלם נמצא במרכז.

אז - שלחתי הודעה (קצת מתחנפת) למור של MorCake והפכתי לבולגרית של מנטקה! כולי מתרגשת לגלות מה חומר הגלם הראשון שלי (מפנטזת על תמרים, ריבת חלב או, שאלוהים יעזור, תותים ), גיליתי שהחודש חומר הגלם הוא... ירקות שורש.

לא סקסי בעליל.

אבל, הכינותי מראש מתכון שווה במיוחד – עוגת גזר סקסית.
שווה לקום בשבילה ב-1 בלילה לנשנוש. אבא שלי באמת קם ב-1 בלילה בשביל לאכול מהעוגה.

הכנתי אותה בפעם הראשונה בתקופת המבחנים של סמסטר א', כי ללמוד למבחן בתקופת מבחנים זה too mainstream אז במקום ללמוד מה אפשר לעשות?
לצלם את חללי המבחנים:
שירתו נאמנה.

לצלם את עצמי "לומדת" בסטייל:
שימו לב לנעלי הבית הוורודות ולפיג'מה המנומרת

או, לא בגדר צילום, לאפות עוגת גזר (שאבא רצה לקנות ואני התעקשתי להכין – כזאת אני, מקריבה למען אחרים).

אז עכשיו הייתי צריכה להכין עוגת גזר:

"עם דבש. לא מייפל או סילאן. רק דבש. ותשתמשי בקמח מלא" (אבא, מוודא שאני יודעת מה זו עוגת גזר טובה)

אבא שלי  די בררן בנוגע לעוגות הגזר שלו – "יותר מידי גזר" "אין מספיק גזר" "יותר מידי מתוק" "העוגה יבשה" וכו'. ואם יש לו אופה הנחושה לאפות בעצמה את העוגה, חייבים דבש וקמח מלא.

אז קיבלתי על עצמי את האתגר ונשבעתי לעמוד בו!

חיפשתי בנחישות עוגת גזר עם דבש שתמצא חן בעיניי ויש ברשת הרבה-הרבה עוגות גזר. כאלה עם 2 ביצים, 4 או אפילו 6. וכאלה עם 2 גזרים, 5 או אפילו 9.
חלק משתמשים בשמן וחלק בחמאה. חלק שמים חלב וחלק כלום.

אז עשיתי "ממוצע" מתכונים מכל מה שמצאתי (עוד פעם – ללמוד למבחן זה שולי), ובמיוחד השתמשתי במתכון של מיקי שמו ובמתכון של "מתכוניישן".
ניסיתי למצוא את היחס הטוב ביותר של יבשים-רטובים-גזר כדי שבזבוז הזמן המשווע שהיה הרגע לא יהיה בזבוז באמת (ולעבוד על עצמי בדרך. שיהיה.)

אז חדורת מטרה, חתכתי וגירדתי גזר, מדדתי קמח (וקמח מלא, כמובן), שפכתי דבש, שברתי ביצים, ערבבתי נמרצות (האמת שערבבתי בעדינות) שפכתי לתבנית ולתוך התנור.
ואז זה קרה.

הריח.

התפיחה.

השלמות.

ואחרי שהתקררה – הטעם!

העוגה הייתה כל כך שווה שאבא באמת קם בשבילה ב-1 בלילה ולקח חתיכה (בדיוק בזמן שיא ריכוז הלמידה שלי). אז גם אני לקחתי. שתיים.

הפעם הוספתי לעוגה תפוח מגורד, שיוצר עוגה לחה ועסיסית והכנתי זיגוג של יוגורט ודבש - אני אהבתי את הזיגוג, אבל היו טענות שהוא מתוק מדי, אז תעשו את החשבון שלכם אם להוסיף או לא. ברור שלדעתי כן להוסיף.

בלי זיגוג - עדיין טעימה

הזיגוג נוזל לו...


זיגוג מושלם! והעוגה עכשיו סופר טעימה (וסקסית)

 אז הרי לפניכם מתכון מושלם (ופרווה) לעוגת גזר ודבש.

פתאום אתגר ירקות שורש הפך לסקסי. 

XOXO
דורין

נ.ב - 

אם אתם רוצים להמשיך להתאהב במתכוני קינוחים של ירקות שורש ולהפתיע את עצמכם עד כמה זה טעים, כנסו לראות מה שאר חברי מנטקה המדהימים הכינו ותשנו את ראייתכם על ירקות שורש - מסתבר שהם שווים.



עוגת גזר סקסית עם דבש וזיגוג יוגורט-דבש

כמות: אני השתמשתי בתבנית קפיץ בקוטר 26 ויצאה לי עוגה נמוכה – ככה אני מעדיפה. אבל לעוגה יותר גבוהה, ניתן להשתמש בתבנית של 24.
תנור: 175 מעלות
זמן אפייה: 40 דקות

מצרכים:
לעוגה
3/4 כוס שמן
3 ביצים
כוס דבש

כוס קמח תופח + כוס ועוד כף קמח מלא
כפית אבקת אפייה
כפית קינמון

תפוח אחד מגורד
7 גזרים בינוניים: 5 מגורדים גס + 2 חתוכים לקוביות

סוכר דמררה

לזיגוג
מיכל יוגורט 3% בטעם טבעי (אני השתמשתי ביוגורט של דנונה)
3-5 כפות דבש
4-5 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה:
העוגה
בקערת מיקסר מערבבים שמן, ביצים ודבש עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את 2 סוגי הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים רק עד שהכול מתאחד.
לתוך הבלילה מוסיפים את התפוח המגורד, הגזרים המגורדים ואת קוביות הגזר ומערבבים עד לפיזור אחיד.
יוצקים לתוך תבנית משומנת וזורים מעל העוגה מעט סוכר דמררה.
מכניסים לתוך תנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, אופים למשך כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

הרגע יצאה מהתנור...

 הזיגוג
מערבבים ביחד את היוגורט, הדבש ואת הקורנפלור (עדיף להעביר דרך מסננת קטנה, שלא יהיו גושים) – עד לקבלת רמת המתיקות ורמת הסמיכות הרצויה.

לאחר שהעוגה התקררה, אפשר לשפוך את הזיגוג על העוגה לפני או אחרי שחותכים אותה - ואז הזיגוג נוזל יפה מכל הצדדים. איך שאתם מעדיפים:
אם מזגגים את כל העוגה, יש לשמור את העוגה במקרר בתוך קופסא סגורה 3-5 ימים.
אם לא מזגגים את כל העוגה, ניתן לשמור אותה בתוך קופסא אטומה בטמפ' החדר עד 5 ימים.


נכון היא מושלמת?

הערות ותוספות
* כדי להפוך גם את הזיגוג לפרווה, אפשר להשתמש ביוגורט מחלב סויה.
* אפשר להוסיף לעוגה אגוזים, חמוציות, צימוקים – הכול הולך טוב ביחד.
* לא חייבים להשתמש בקמח מלא – ניתן להמיר אותו באותה כמות של קמח לבן רגיל או קמח תופח (ואז לא מוסיפים אבקת אפייה).
* ניתן לאפות את העוגה ב-2 תבניות אינגליש-קייק או כמאפינס, אבל כמובן שזמן האפייה מתקצר: זמן האפייה של תבניות אינגליש-קייק ינוע בין 30-35 דק' ושל תבניות מאפינס ינוע בין 20-25, או עד כשנועצים קיסם בעוגה, הוא יוצא עם פירורים לחים.

רק מזכירה, למקרה שפספסתם, יש עוד מלא מתכונים מושלמים של שאר החברים של מנטקה, אז כנסו ותתחילו להתאהב בירקות שורש

8 תגובות:

  1. תשובות
    1. תודה רבהה! מתה כבר להגיע לאתגר הבא :)

      מחק
  2. אני לא חובבת עוגות גזר אבל שלך בעיקר עם הזיגוג המפתה הזה עושה לי טעים בעינים

    השבמחק
  3. אצלי מאדדדדדדדדד אוהבים עוגות גזר, ובטח כאשר הן עם דבש (או סילאן)
    עוגה בהחלט נהדרת, ומתאימה לכל ארוע
    אל תכעסי עלי, אבל אישית הביטוי סקסי לעוגות, ובכלל לאכול, לא מתאים לדעתי. אני מעדיפה להגיד שהעוגה מאדדדדד מזמינה, כי היא מעוררת תיאבון :)

    השבמחק
    תשובות
    1. חחחח חמודה, ברור שלא כועסת! וגם מסכימה, סקסית זה לא בדיוק מתאים לעוגה... אבל זה בהחלט ניגוד מתאים לעוגת "ירקות שורש" ;)

      מחק